Zichtbaarheid creëren

Als ondernemer weet je dat je je moet onderscheiden van de massa. Dat geldt ook voor je marketing. Je wilt opvallen en laten zien dat je anders bent dan de rest.

 

De why-how-what

Een goede manier om te beginnen is met het bepalen van je why-how-what. Dit is een framework dat je helpt om je marketingstrategie te bepalen.

 • Why: Waarom doe je wat je doet? Wat is je drijfveer? Wat maakt jou anders?
 • How: Hoe ga je je why realiseren? Wat is jouw onderscheidend vermogen?
 • What: Wat ga je doen om je why-how te bereiken?

Door je why-how-what te definiëren, krijg je een helder beeld van wat je wilt bereiken met je marketing. Dit helpt je om de juiste keuzes te maken en je middelen efficiënt in te zetten.

De design thinking  methode

Ik werk volgens de design thinking methode. Het is een manier van denken en werken die gericht is op het oplossen van problemen. Het focust op de gebruiker en het creëren van oplossingen die werken in de praktijk.

 

De design thinking methode kan heel goed worden toegepast in de marketing. Door vanuit de design thinking methode te denken, kun je creatievere en effectievere marketingaanpakken te ontwikkelen.

 1. Alles begint met de gebruiker
 2. Denk en werk visueel
 3. Vlieg niet solo; je bent niet slimmer dan de rest
 4. Vertel verhalen en deel ervaringen
 5. Hou het simpel
 6. Zet kleine experimenten op en leer ervan
 7. Omarm onzekerheid. Het is de voeding voor de hersenen.

Tips voor meer zichtbaarheid en naamsbekendheid

Op basis van de why-how-what en de design thinking methode, deel ik hier enkele tips voor het verbeteren van je zichtbaarheid en naamsbekendheid:

 • Focus op je doelgroep: Wie zijn je klanten? Wat zijn hun behoeften en interesses? Door je doelgroep goed te begrijpen, kun je je marketingboodschap relevanter maken.
 • Wees creatief: Durf buiten de gebaande paden te gaan. Probeer iets nieuws en verrassends. Dit zal je helpen om op te vallen in de massa.
 • Vertel verhalen: Mensen houden van verhalen. Door verhalen te vertellen over je bedrijf of producten, kun je je merk op een persoonlijkere manier neerzetten.
 • Wees consistent: Om zichtbaarheid en naamsbekendheid op te bouwen, is het belangrijk om consistent te zijn in je marketingactiviteiten. Post regelmatig nieuwe content op social media, schrijf blogs en publiceer nieuwsbrieven.
 

Experimenteer

Ondernemen doe je met vallen en opstaan. Het is belangrijk om te experimenteren met verschillende marketingkanalen en aanpakken. Zo leer je wat wel en niet werkt voor jouw bedrijf.

Maak je geen zorgen om fouten. 

Fouten maken is onderdeel van het leerproces. 

Wees niet bang om fouten te maken, want hiervan kun je weer leren.


Conclusie

Er is niet één manier om meer zichtbaarheid en naamsbekendheid te krijgen. Wat voor de een werkt, werkt niet voor de ander. Het is belangrijk om een aanpak te ontwikkelen die past bij jouw.

Met deze tips kun je jouw bedrijf op een creatievere en enthousiastere manier onder de aandacht brengen.