Communicatie support

Communicatie support… In de praktijk betekent dit voor mij het inzetten van verschillende middelen, online of offline bij branding en projecten om jouw naamsbekendheid als bedrijf en ondernemer te vergroten. 

 

Op zzp, freelance, project en interim basis kun je mij inhuren om de klus geklaard te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan:
Communicatieassistent, interne Communicatiespecialist, Communicatie adviseur, Communicatiemedewerker, contentmedewerker, fondsenondersteuner.

(Interne) Communicatie en veranderprojecten

(Interne) communicatie is nogal een ondergeschoven kindje. Maar niets is minder waar en het is ontzettend leuk om te doen. Bij grote bedrijven is (interne) communicatie van groot belang. Goede (interne) communicatie bij een organisatie brengt medewerkers dichter bij elkaar. Je creëert verbondenheid, betrokkenheid, het maakt werken efficiënter en het geeft ook een boost aan je externe communicatie, omdat je ambassadeurs creëert voor de organisatie.

 

 

Communicatie bij (verander)projecten wordt vaak onderschat. Veranderingen binnen een organisatie zijn van grote invloed op medewerkers. De een gaat er anders me om dan de ander. Je krijgt tegenstrijdigheid onder elkaar, mensen worden opstandig of weigeren om dingen te doen. Dit zijn een paar redenen waarom heldere, oprechte en duidelijke communicatie van groot belang is bij veranderprojecten. 

Voorbeeld (Interne) Communicatie

Tijdens mijn rol bij Sevagram Verwenzorg was ik verantwoordelijk voor het platform Welzijn. Hier kunnen collega’s welzijnsproducten huren om leuke activiteiten te organiseren met bewoners. 

 

Denk hierbij aan, een rondje fietsen op de duofiets, een spellenmiddag met de InActiontable (BeleefTV), een foto uurtje met familie door vakantiefoto’s te laten zien dmv de Qwiek. En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Dit platform was intern nog niet zo bekend bij de welzijnsmedewerkers die de producten konden huren. Door mijn ervaring op het gebied van intern communicatie rondom dit soort projecten en mijn facilitaire kennis heb ik platform een mooi boost kunnen geven. Resultaat:

 • Organisatie breed bekendheid verkregen
 • Ambassadeurs gecreëerd
 • Korte communicatie lijnen
 • Van af en toe gebruik van de producten, naar frequent gebruik
 • Platform gebruiksvriendelijker gemaakt
 • Platform uitgebreid met verschillende producten

Voorbeeld Veranderproject

Tijdens mijn detachering bij Sitech heb ik een veranderproject uitgevoerd waar de huisstijl doorgevoerd moest worden in de promotiegadgets en relatiegeschenken die werden uitgegeven aan externe. 

 

Dit had er mee te maken dat er vele afdelingen waren die hun eigen gadgets en relatiegeschenken hadden en er geen eenheid uitstraalde. Niet alleen heb ik de daadwerkelijke set aan gadgets en relatiegeschenken samengesteld en aangeschaft maar ook de communicatie. Communicatie heeft hierin een grote rol gespeeld. Vooral helder en duidelijk communiceren was the key. Aangeven: wat de
reden van de verandering is, uitleggen waarom de verandering zo belangrijk is en het voor de collega’s zo makkelijk mogelijk maken. 

Resultaat:

 • Weinig opstandigheid
 • Weinig tegenstrijdigheid
 • Korte communicatielijnen
 • Inzicht waarom de verandering van
  belang was
 • Achteraf medewerkers en
  management heel blij met verandering
Profiel foto Def

Communicatie support

Alle ondersteuning op het gebied van communicatie, content creatie, branding, templates, huisstijl, communicatiemiddelen, interne communicatie:
– jaarplanning maken met belangrijke beurzen, netwerkbijeenkomsten, trainingen, etc.
– (interne) communicatiekalender opzetten
– samenstellen en redigeren (personeels)magazine
– het redigeren en herschrijven van teksten
– ontwerp en opstellen van nieuwsbrieven
– intern intranet ontwikkeling
– (intern) online platform opzetten
– interne communicatie
– het bewaken van de huisstijl
– opstellen briefing voor designers

– fondsenwerving ondersteuning: begroting, dekkingsplan, verantwoording, offertes opvragen, foto’s zoeken
– het aanmaken van zakelijke profielpagina’s op Facebook, LinkedIn, Instagram, YouTube, etc
– branding van kantoor a.h.v. huisstijl

– doorvoeren van huisstijl in diverse elementen
– het maken van een contentkalender en deze vullen en de deadlines bewaken
– bestaande content doorspitten om alinea’s, quotes, e.d. te hergebruiken en verspreiden als social media content
– uploaden van video’s op YouTube, Vimeo en andere kanalen en optimaliseren voor vindbaarheid
– relevante afbeeldingen zoeken en eventueel bewerken en opmaken
– hashtag onderzoek doen voor optimalisatie van de content

– Communicatie rondom (verander)projecten

– Promotiematerialen set opzetten

– Huisstijl e drukwerk maken

– Relatiegeschenken set samenstellen

 

 

Staan de werkzaamheden waar jij support bij nodig hebt of wilt uitbesteden er niet tussen? Neem dan contact met mij op en dan bespreken wij de mogelijkheden.

Evenementen

Rondom een evenement kom je toch nog wel eens handen te kort. Bij evenementen ondersteuning ben ik breed inzetbaar. Als gastvrouw, bij de informatiebalie, achter de bar, vliegende kiep. Ik steek mijn handen uit de mouwen en zorg ervoor de klus geklaard wordt. 

 

Het evenement zelf regelen of alleen aan de voorkant van het evenement zaken regelen. Of het nu gaat om het maken en drukken van tafelkaartjes, branding tijdens een evenement, het bestellen van tafelstandaards of dat er nog tafelgarnituur gehaald moet worden voor bij de borrel. Communicatie rondom een evenement, content maken, administratief dingen afhandelen enz. Ik zorg ervoor dat het geregeld wordt. Ik ben een aanpakker en een regelaar, ik doe wat ik zeg en ik zeg wat ik doe.